Friday, July 29, 2011

LOL Apsal Laa aku Lurus BenduL !?

Masa aku kecik-kecik, seriously aku memang bendul gila. Lurus bendul. Banyak benda yang kawan-kawan aku tipu aku percaya, and mostly bodoh nak mampus kalau percaya. Tapi aku percaya! Tapi takpe laa, mase tu kecik lagi kan.. kira innocent laa.. hati suciiiiiii.. hehe.. salah satu nye ialah;


1. Kalau nak kebal: masa nak berak, jangan kencing.
Serius bodoh. Aku cuba punya lah cuba, ...mana boleh ! Buat sakit pundi kencing aku jer! Kalau aku ingat la sape yang tipu aku ni, memang aku kencingkan die time die berak. damn !!


2. Kalau nak kuat kena bertapa.
Ada sorang kawan aku tu belajar silat. Dia cakap kalau nak kuat kena bertapa sorang-sorang kat rumah. Jadi masa kat rumah takde orang, aku pun try laa buat pertapaan. Lama-kelamaan, aku cuma rasa aku semakin bodoh bila duduk diam tak buat apa-apa selama lebih kurang beberapa jam. Eh, bodoh la !


3. Sotong kurita.
Akak aku beritahu yang kaki dia kena tarik dengan sotong kurita masa kitorang sekeluarga mandi di sebuah pantai. Tapi aku tak perasan perkara itu berlaku. Masa tu excited aku tanya macam mana bentuk sotong tu, besar ke tak.. sakit ke tak.. Dalam lebih kurang dua tahun kemudian baru akak aku beritahu yang cerita tu tak benar. Loser ! 


4. Awan redup ketika cuaca panas.
Korang perasan tak kalau cuaca tengah panas, ada sesetengah area kecil yang redup, maksudnya ada awan kecil yang mem block cahaya matahari tu. Dulu kawan aku cakap, masa naik basikal, kejar laju-laju awan tu (awan tu bergerak).. Kalau kita dapat masuk area redup tu, kita akan masuk ke dimensi lain ! Aku cuba banyak kali, memang takde ape-ape. Mase tu aku sedar yang ini semua hanya dongeng tongeng. Puii !




See ?? nampak tak kesucian hatiku semasa kecil telah dirobek dengan penipuan yang tidak berhemah.. Hehe tapi tu dulu lah.. Sekarang ni mau kene penampar silang dengan aku.. 




p/s: Kalau teringat balik rasa sedikit jahil.

8 comments:

Farhana Jafri said...

hahahahaha COMEL!!! standard la tu kne kelentong tym kcik2.. bile besar gelak sndiri.. hahaha

z u L said...

hehehe kan? rase bengong je time kecik2 tue...hadoiiiiyaii.

Eddy Dce said...

hahaha....xpe bro...yg penting skang lu pro gler....haha...

z u L said...

tapi gua rase lu lagi pro la der.. pasal dulu lu gemok tapi skg lu kurus dowh! hahaha

iskandarzulkarn9 said...

btol2 lurus bendol laaa.....hahahs
kalakar lahhh bro....haha
tp sbjik kena atas batang hidung ak lah...haha

athirah said...

haha . waktu kecik mmg kene slalu kena tipu mcm tu . xpe . nnti ade anak jangan tipu anak cmtu ek . haha


visit my page if u like
http://athirahshariffudin.blogspot.com/

She's Gee said...

xde la lurus, senget ckit je.. muahaha.. =)

Amirah Suhana said...

paling xleh bla yg atas skali tu.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...