Friday, April 29, 2011

THOR atasi rekod KaK Limah

Bosan dengan musim peperiksaan. jadi aku pun membuat keputusan untuk menonton movie. dan satu-satunya movie latest yang terlintas di kepala aku ketika itu ialah Thor.


Sementara di pawagam


Thor ni aku rasa ramai boys kat luar sana tahu. salah satu character dalam Marvel. seorang dewa petir yang mempunyai sebuah hammer yang super hebat.


Apa yang membuatkan aku terkinja-kinja nak tengok movie ni bukan sebab aku minat cartoon Thor ni, tapi sebab aku tengok preview dia super gempak. grafik dia cool gila.


Ok here come the summary.


Thor seorang putera di alam dewa Asgard bakal menjadi raja Asgard.tetapi kerana sifat angkuh dan hasutan/pengkhianatan daripada adiknya Loki, yang juga ingin menjadi raja, Thor telah dibuang ke dunia biasa oleh bapa nya Odin,Raja Asgard.


Mjolnir dah tak boleh pakai :(
Loki yang dari kecilnya cemburu dengan keupayaan Thor, bersubahat dengan Loufey, ketua alam Jotunheim, musuh tradisi Asgard, dan secara senyap membawa musuhnya itu ke Asgard.


Namun atas kesungguhan Thor dan kerana onar yang di lakukan oleh Loki, Thor kembali mendapat Mjolnir (nama hammer) miliknya dan kembali ke Asgard untuk menegakkan keamanan disana.


Thor vs Loki
Tamat.


Yang aku suka tentang movie ini ialah action yang dipamerkan. Gaya Thor hayun hammer dia memang super style. sampai pecah-pecah tanah dia hentak. graphic dia pulak memang superb sebab banyak scene alam angkasa.


Kesimpulannya aku puas lah tengok Thor ni. Heroin dia pun boleh tahan cute. 


 p/s: tengok boleh percaya jangan.

4 comments:

Eddy Dce said...

lu tunggu gua punye cerita lagi meletup bai...haha.....

mOon jOhari said...

kalo mOon tengOk cite ni gerenti tdo nya...xtaw la nape kalo cite omputih je msti nak tdo...

z u L said...

eddy : bak datang laaa...mane xupdate2 lagi ko nih...haha

z u L said...

moon : sy mmg minat cite action...BEST!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...