Sunday, July 3, 2011

Transformers 3 mengajar erti politik kepada seluruh dunia

Sape dah tengok transformers 3, sila angkat tangan keatas dan juga kaki keatas. Aku memang tak tengok lagi. Ye, akulah si lembab dalam golongan peminat-peminat siri robot bercakap ini. Sume orang nak post kat FB, kononnya dia lah orang pertama yang menonton movie ini, inversely, takde sapa yang nak mengaku tak tengok lagi, kononnya tak uptodate. Hahaharam jadah.

Apepun sape yang nak tengok review movie ni, sila rujuk blog ini. Beliau sangat rajin dan uptodate. Tak macam saya. Saya orang kampung. Mandi pun air telaga. *humble*


Berbalik kepada tajuk entry aku di atas, cuba lihat balik sinopsis cerita ini.

Decepticon gaduh-gaduh sama itu autobots, last-last planet diorang hancur. Sama jugak dengan manusia. Bumi ini hancur kerane kelakuan manusia itu sendiri. Kecikkan lagi skop, Malaysia hancur kerana rakyatnya sendiri. Kecikkan lagi, melayu itu hancur kerana sifat orang melayu itu sendiri!


Sibuk berpolitik sana-sini. Dalam tak sedar, orang melayu itu sendiri yang menghancurkan sesama sendiri. Parti Melayu A berperang dengan Parti Melayu B, Parti Bukan Melayu yang bertepuk tangan dan bergelak besar kat belakang. Itulah akibat tak belajar dari sejarah. Memang dari dulu melayu musnah angkara melayu itu sendiri. Hadoii......


Bersih 2.0?? Saya tak terlibat...Jangan tangkap saya!


p/s: Aku tak daftar lagi SPR...camne nak mengundi ni...transformer pun tak tengok lagi ni....Loser!


4 comments:

ieka said...

same la lom tgk transformer lagi.hee :D

z u L said...

tgu download je lah..boleh? ;p

suha said...

tak tengok gak lalala (^_^)

jom kita loser bersama (kecuali part dftr spr sbb cik suha dh dftr)


im old enaf huhu..

z u L said...

ahahaha...ye! encik zulkifli ini paling loser~~~~ wakaka ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...