Tuesday, August 16, 2011

Tragedi buah kelapa ketika bersahur di kedai mamak

Oh. Pukul 1 pagi.Ok, waktu untuk bersahur. Aku bangkit dari lamunan. On FB, pergi ke group 'Teman Serumah', lalu menge-post 'Weh sahur McD jom !'.. Padehal 1 rumah je pun, lagi mau ajak sahur gune FB.


"Kfc laa.." ada yang menjawab. ahmad Jani (bukan nama sebenar) namanya. Ceh, aku ajk McD, Kfc jugak pilihan ko. takpe aku layankan aje. 


Turun ke ground floor (pedehal 2 tingkat je), mubarak (bukan nama sebenar) dah pakai helmet. Aku cakap, "Weh nak pegi mane pakai helmet, makan kat restoran Ali jela.. tak payah pakai helmet"

Siot. kate McD laa..Kfc laa. Gesa mubarak.



Last-last, McD kemane, Kfc kemane, Ali jugak yang menjadi piliahn majoriti. Sebab dekat. Start motor. Pecut pegi Ali. Mubarak naik dengan aku. Jani sekali dgn razman (bukan nama sebenar). Tak sampai 3 minit dah sampai. 


Damn, ramai jugak orang. Mana nak duduk ni? desus hatiku.


Haa..nampak port baik punya. Sebelah meja awek2 cun. Boleh cuci mata sekali.


Lepas duduk je, mamak datang amek order. 5minit, makanan sampai. Bedal.


Tiba-tiba.... OMG!! Razman agak tersedak.


Apsal??


Tu..tu.. awek tu bangun..


So?


tengok jelah..


Aku pun toleh..... OMG jugak!!


Dengan baju ketat, dah macam hapee aku tengok. Lucah betol awek ni. Orang lain dtg sini dgn niat murni nak bersahur, dia dengan pkai ala-ala baju tidur, sluar agak short, dan dengan 'buah kelapa'. Serius terkesima. Buah kelapa.


WTF??


Aku tengok bila dia berjalan, bebujang di meja lain yang sedang rancak berborak, boleh pulak pause kejap. Oh, sama juga pakcik-pakcik. Punya la tersentap.


Ini luarr biasa. Tak logik. tak sesuai dengan badan. Macam-macam jugak lah pendapat aku dengar.


....................

Hai lahhh awek, dah tahu awak tu macam 'itu', jangan lah nak expose lagi. Bikin line panassss jer. Dosa kering di kala bulan puase ni kau tahu?


Nasib baik lah orang cakap kalo terpandang sekali tuu rezeki. The thing is, sekali ke?? Hehehe.


Eh, marah betol laa aku dengan awek tu !!




*cerita di atas mengandungi unsur2 tokokan dan hiperbola yang melampau.

10 comments:

Lisa N.Yusof said...

agak agak aa nak kuar sahur pakai baju tidor pon..
eee, pemalas sangat nak tuka baju sat..

kesian kat lelaki cam ko. huahua

::Cik Pija:: said...

hahahaha, sangat lawak. aduhai, buat tambah dosa org nak bersahur je. o.O

dylla abas said...

hehehe..pernah gak nmpk senario mcm ni ms nk sahur baru2 ni..gile..kalau sy yg ppuan ni pun pandang 2-3 kali (eh..?? huhu :p) ini kan pula lelaki kan..

z u L said...

lisa : tu lah..kesian kat kami..kami bukan sengaja terpandang ;p

z u L said...

cik pija : tahu xpe.. dah tu sume sepesen je care pemakaian..nak sahur pun perut jadi senak

z u L said...

dylla : kalu kamu 2-3 kali pandang, kami 2-3 kali ganda lagi dari kamu. hehehe

::Cik Pija:: said...

balek makan kat rumah jela, bungkus. hehehe

z u L said...

cik pija : tak syiokkk laa itu maacammmm...hehehe

::Cik Pija:: said...

hahahaha, ada niat tak baik tu. ngehngeh, sahur tgk makanan dah, jgn perati sekeliling lak. :P

Oshin said...

jom join

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/08/segmen-oshin-mimpi-yang-paling-best.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...