Wednesday, September 14, 2011

Kata-kata Azimat, hikmat, mahadewa...

'Kelas cancel' merupakan satu kata hikmat yang sering dinantikan para pelajar ataupun mahasiswa tak kira mana universiti ataupun kolej2 bersekutu. 


Ianya mampu mencetuskan suatu gelombang electricity kepada otak kita lantas otak kita akan mengarahkan saraf2 di dalam badan kita untuk menghasilkan suatu tindakbalas iaitu keceriaan di muka kita.


Lagi2 bagi mahasiswa yang jenis kalau kelas pukul 10.30 dia akan set alarm bangun pukul 10.00 pagi. Apabila dapat tahu akan keadaan ini, serta merta mata jadi segar bugar dan lantas bangun lalu menekan butang ON komputernya.. 


Aneh bukan?


Kalau tang pergi kelas saje mata akan jadi berat nanang (apebende berat nanang tu aku pun tak pasti).. tapi kalau bab kelas cancel, terus jadi segar, bukak komputer dan terus main game atau surf internet.


Akan tetapi itulah hakikat manusia ataupun dalam fokus entry ini, mahasiswa. 


Dan, kenapa perlu perkataan "maha" di depan "siswa" itu ??...... aku pun tak pasti.


dan menulis blog selepas bangun tidur merupakan aktiviti yang kurang sihat dan agak merapu.


Sekian. 

6 comments:

Kathy Tuah said...

mmg best kalau kelas cancel..tp x best bila kene ganti pada time yg kita x suka -.-'

z u L said...

hahaha itu sgt betol !! XD

azu said...

kelas kansel mmg best!maha mmg xpatut boh pon..agaknya pasal budak2 ipt ni kan te highest standard dlm sistem pendidikan kita..tu pasal ada maha..siswa ni kan..
jom singgah2..tq
http://azumie.blogspot.com/2011/09/ko-gila-ke-sesuka-hati-nak-langgar.html

aNaYaNa said...

haha..puitisnya ayat bila kelas cancel..teringat zaman belajar..macam tu jugakla jabit..hihihi

z u L said...

azu : hahaha kan? maha siswa..cam gempak lebeh jee..wakakka

z u L said...

anayana: mesti laa puitis..ayat tu melambangkan perasan tau..betapa hepy nye..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...