Sunday, January 29, 2012

Bila rakan-rakan sudah bekerja tetapi tidak aku

Balik cuti memang tak sah kalo aku tak lepak dgn member2 area kwsan perumahan aku..latest balik aritu cam bese lepas layan badminton sepam due ktrg lepak minum kat mamak..topik aritu ialah kerja 

Bla bla bla bla bla bla..panjang lebar laa cite nyer..tapi yang agak menarik perhatian aku cerita member aku yg katanya gaji kat slip 1k je tapi yang luar slip lagi banyak..
gaya cerita mmg bangga la..sebab duit agak berkepuk..

Tapi fikir2 la kawan..sampai bila kita nak makan 'duit' camtu kan..memang laa duit tu tak buat makan n pegi spend kat benda lain, tapi hukumnya still sama kan bero..

cuba fikir dgn duit tu laa korang kahwin, dapat anak, belanja makan pakai keluarga lagi..

fikirlah..ak xnk ckp sbb nt malukan korg depan org ramai..tapi sbg kawan agak bimbang jugak lah..tu fungsi nye kawan..

rezeki biar sikit tapi halal bero..tu sume ujian Allah je..mintak2 laa aku tak terjebak dgn bende2 camtu mase kerja nanti..aminnn

p/s: cakap mmg senang kan..mtk dijauhkan laa...

2 comments:

Diyana Norman said...

mintak dijaohkan... Amin..
yang penting halal. baru berkat

z u L said...

betol tu..ape2 pun mencari yang halal itu fardhu bagi umat islam..bak kate iklan ubat gigi mukmin XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...