Friday, May 6, 2011

How to make your FB more secure???

Fuhh!!....berakhir jugak musim peperiksaan yang mengusik kalbu ni. Haha hari ni aku nak on9 FB puas-puas! (macam la musim exam tak on9 :p)

Ok cakap pasal FB ni..aku nak bagi tips sikit lah. Macam mane nak tahu kalau ade orang lain buka account FB kita dari komputer lain tanpa kita sedari. In the other means, ade orang hack. Mungkin ramai dah tahu, tapi mungkin ramai jugak yang tak tahu lagi :) Ok sila ikut step-step berikut. 

1. Click ACCOUNT kat atas belah kanan. Click ACCOUNT SETTING.

2. Dalam tab SETTING, clik ACCOUNT SECURITY.

3. Finally, click kat LOGIN NOTIFICATION.

Kalo nak try LOGIN APPROVAL pun boleh. More security tapi lagi leceh la. 

Okeh. Settle. Insya Allah lepas ni, sapa-sapa login FB anda dari unrecognized computer (bukan komputer anda), akan keluar macam di bawah ni dan akan masuk ke email anda. So anda tahu lah yang anda sedang di hack.


 Kalo nak tengok tips ringankan komputer, refer entry sebelum ni.


p/s: INGAT, TIADA APA YANG PRIVASI DI INTERNET :)

4 comments:

Eddy Dce said...

gua nak try nih....haha...lu nak hacker plak ke bai.....

z u L said...

haha try jgn tak try..gua nak menambah ilmu di dada nih..

mOon jOhari said...

jarang layan FB dah sekarang...mcm bOsan je dengan FB sekarang...

z u L said...

haha tu lah...fb pon kalau ade info latest dari kawan2 je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...